Tuesday, May 24, 2011

main dengan toyol

Bila diri ini terlalu naif, satu term membawa toyol ketika exam pun aku tak dapat nak tangkap. Perghh...sejak jadi pendidik lagi sekali nih, aku sudah kurang untuk berseloroh panjang. Jadik cikgu kena la serius sikit kan. 


Ok, berbalik kepada isu toyol, kalau time sekolah-sekolah dulu, yang paling hot aku dan kawan-kawan aku buat ialah pergi toilet beramai-ramai dan buat perbincangan formal dalam toilet. Tapi aku jarang buat macam nih, sebab masa nak pergi toilet pun dah lama. Jauh tu toilet dengan class. Tapi kalau exam bahasa Jerman tu aku memang suka buat. Kadang-kadang ada gak dia orang letak notes dalam toilet, tapi kami jarang guna modus operandi macam nih, sebab jahat sangat tu sampai nak tiru buku dengan notes, bawak masuk ilmu dalam toilet pun dah kira tak baik, aisshhh.....(buat-buat baik)



Sekarang, budak-budak nih lagi advanced modus operandi dia orang, bawak phone time exam, pastu massage pakwe yang duk kat luar, suruh pakwe tengok kan jawapan dari buku if ada soalan yang diaorang tak tau. Demm...mentang-mentanglah ada pakwe. Maju memang maju. 



p/s : bosan giler jadi cikgu jaga exam budak-budak. SERIUS !!

2 comments:

adek dah besar said...

gua dulu keluar dewan exam terus pergi library.

power tak power gua punya tektik.

N A N a t O said...

hahhaa...lagi power..tp library mn bnyk sngt buku skolah....buku national geog byk lah.