Sunday, October 24, 2010

quote untuk si dia

sambil menelan air feveret aku, teh 'O' ais limau untuk membasahi tekak ku yang kering, aku terdengar satu statememnt mantap kuar dari mulut seseorang :




"time kita nak naik, memang kita akan hilang kawan, bila kita dah naik, dah ada pangkat nanti kawan yang akan cari kita"




pergh, giler padu statement nih. masih terngiang-ngiang lagi dalam otak kanan aku nih memikirkan ke-logik-kan statement tersebut. orang zaman sekarang macam-macam kan, belum pape lagi da kuar kan ayat tersebut. mungkin da terniat dihati kot untuk melakukan sebegitu rupa. isk-isk-isk.


p/s : AWAS!! renung-renungkanlah dan selamat beramal.

Monday, October 18, 2010

saya sudah jatuh chenta

ohh...saya sudah jatuh chenta...jatuh chenta dengan lagu nih...sangat-sangat jatuh chenta...adush...tiap-tiap masa pun mesti mau dengar lagu nih juga. pantang leka. nanti balik umah nak practice lagu nih with gitar juga la. aiceh....cakap macam hebat, pegang guitar kapok si biru tua tu pun jari aku tak sampai nak wat kord dia. adush~~

video
::YUNAlis-BULAN DITUTUP AWAN::




p/ s : if there is someone plays this song for me by akustik kan cute kan.....sukanyer..

Sunday, October 17, 2010

BURIED dalam COFFIN???

::citer yang paling tak best pernah aku nengok::



saper rasa mau tengok citer nih...aku nasihatkan better kamu lupa kan je hasrat tue...simpan duit sepuluh hinggit kamu tue untuk beli benda-benda berfaedah yang lain.tengok trailer dia kemain best lagi, macam seram giler...tapi memang citer nih tak in sunnguh dengan citerasa aku dan 27 IMRECmate aku yang lain. pergh....senang-senag je dia kaut duit kami malam tue. memang blanja betul la kan....hahahha...citer nih dari awal until akhir memang duk dalam coffin la. pelakon sorang plus Blackberry sebijik, lihgter, ular sekor tapi 3 minit je scene dia dan tak mencabar langsung, lagi satu pen sebatang. 


hahha....most of clasmate aku da selak membebel pasal citer nih...siap k.dila tidur lagi dari stat sampai habis. empat lima orang gak la yang tidur dalam tue. hahhahha...nasib-nasib, malam tu memang tak memberi peluang untuk kami berhibur. nak main bowling, ada tournament plak...pergi nengok wayang tup-tup jadi plak macam tue. pape pun memang enjoy kuar dengan mereak semua malam tue.....



p/s : saper rasa dia berani nak nengok citer nih..p la try test nengok. 'x best giler....'

Monday, October 11, 2010

10.10.10


:: Iman Nur Qadisha::
kakak bab bergambar no. 1


text to long :
long a part of me. wish kakak happy birthday ye.


text from long :
kakak senyum je na, sambil makan kaki ayam. hahahaa...


::actor paling true kat umah kami::



:HAPPY BIRTHDAY KAKAK DISHA::



waaa...kakak da umur 4 tahun. next year she will going to school. mesti dia da jadi macam budak skola yang da tak boley gurau-guran dan main gigit atau main cubit-cubit kat punggoQ macam doktor tengah inject da. haishh...kamu da suka bergurau. every time nampak secret recipe mesti kamu ajak berhenti untuk beli kek birhtday untuk kamu, adik kuding, adik pael..kan-kan. kamu memang comel dan paling lawak la.nanti mina banja ek.


:



p/s : umi na sayang kamu. takpe-takpe mi na dan acu akan influenced kamu jadi macam kami. hahahha....

Sunday, October 10, 2010

YGRACT

salam..10.10.10?ada apa hari ini untuk aku, tarikh gam-gam memang cukup baik, kalau saper yang langsung kan hari yang indah today memang cara. tapi today sebenarnya ada niat nak pi gunung pulai, pi wat jungle treking. waa...syok nyer bunyi tue, tapi tak kesampian sebab masalah-masalah tertentu. tapi my kroni-kroni from INGENIOUS still pergi juga. waa..sedey tak dapat join.


tapi apa plak INGENIOUS tu kan....okesh...within this 3 weeks after raya aku ada join satu program YGRACT training program under UTM dan IRDA. this pogramme is awesome because its create graduates with emplyability skills  and provide us with the exposure required for employement. this programme consist of 1 month training programme and include with 2 months internship.the best things is every trainees will be provide allowance and accommodation every months.hehhehe....kira ok la tu from i duk menganggur je kat rumah ye tak? and INGENIOUS tu kira nama bagi my class la...

:: ini some of my classmate::
mana aku time nih?erkk..datang lambat rasa nyer.


::guys from my class::
mereka memang sporting


::gegurl class kami, semua best semua memang in dengan cite rasa aku::


p/s : this week ada la week last untuk training kami..pasnih nak gi internship pula.waa....sedey...X(
acong saya kidnap gambar kamu from fb...hehehehe...