Tuesday, March 30, 2010

esok dan seterusnya....

saya fikir macam ini


toleh kiri, toleh kanan, tengok jam kat tangan, jarum menunjukkan pukul 10.25 malam. sekejap lagi desprate housewife tunggu aku kat 8tV. masuk-masuk bilik, teringat pada satu nikmat hidup aku yang baru je kena amik jumaat lalu. dengan pantas kaki aku melangkah pergi bilik tV blok sebelah. tetiba cik ezd ajak pi main UNO pulak. terbantut da niat nak nengok geng desprate housewife kat tv. isk...sedey da.


teringat pulak, esok class terakhir kami.waaa..... tak sanggup aku menghadapi masa depan dan tinggalkan hidup yang bersenang lenang. hidup sebagai pelajar memang best. elaun dapat, takde duit mintak kat mak, kalau lapar pi makan kat kedai, makan best-best, sebab mak aku kata kalau makan dan belajar, jangan sekat-sekat duit.hahahhah...aku suka itu, walaupun most of duit aku aku guna untuk menghiburkan hati. ok, lantak dan abaikan apa yang aku merepek. otak aku dah mengecut sekarang nih.



haishh...bila la lagi boleh jupe korang kan. really guys, i will miss dis moment.bangun tido, pergi class, jupe kawan, balik calss, tdo balik.arghhh... start thingking, time keje nanti memang da tak boleh hangout macam orang yang memang suka hati. ke-penat-an dan ke-busy-an hidup akan menghimpit diri. tapi satu persoalan penting yang sering menghantui diri:



AKU NAK KEJE APA NIH!!!!!!



p/s : mesti teringat pada kamu semua. esok jangan ponteng, mari pi calss terakhir kita. nanti tak lama lagi kita akan pakai jubah unggu...yehooo!!!

Saturday, March 20, 2010

Lawatan PM

Posted by Picasa
0 km. jangan tak percaya


weeehhooo....
hari nih Datuk Seri Najib Tun Razak perdana menteri kita datang lipis. bangga jap. tak pasal-pasal lipisan jadi havoc dan busy untuk meng-upgrade-kan segala mende yang memang da lama. cat bangunan, turap jalan, tebas-tebas. bagus-bagus aku suka yang ini.

perdana menteri kita datang lipis sempena dia melawat rumah kelahirannya di Bukit Bius. fuyoo lagi, beliau lahir kat lipis dan membesar kat sana. sedih gak sebab tak ada kat rumah time nih, kalua tak boleh gak aku menyempit-nyempit sambil mem-busy-kan diri. so, penat aku cari gambar rumah beliau, tapi takde, nanti aku balik next week, kalau rajin, aku pi tangkapkan ek, or maybe mm nih or esok da ada kot orang yang upload kan. nih je gambar yang aku ada :



rumah siti...wohoho...ngarut lagi..




hopefully...lepas nih, dengan kehadiran PM kita membangun la sikit lipis nih. heheheh, senang la untuk dia cari McD kat lipis. hehehehe.......



p/s : siti balik tak ek??




Wednesday, March 17, 2010

BEREHAT

HELLO
HOW ARE YOU??
hehehhe...bunyi kan ala-ala abang kassim shibidi bidi nyer


mata ini sentiasa melihat anda dengan ikhlas



okesh...mengarut lagi. sebab sekarang da jadi agak binggung dan rasa tak tenteram sebab tangunggan tak terjawab aku akan dilepaskan kat pusat tak lama lagi. sekarang semua orang tengah sibuk fikir dengan excited nyer untuk lakukan perkara-perkara tak berfaedah after kami hantar thesis nanti. hehehhee...jangan sibuk nak pikir itu lagi ye, fikir thesis dulu. terutama tikah leh. nanti da submit baru kita boleh enjoy.




wat masa nih, minta maaf le bebanyak kengkawan sebab tak dapat nak balas balik kunjugan korang. nanti bila da free, akan aku gegar korang nyer blog sorang-sorang. kalau aku senyap tue, tak bermakna aku tak bukak blog tapi, aku hanya boleh nengok korang dari jauh-jauh je. terima kasih sudi lawat saya.




p/s : cepat la siap thesis, nak balik rumah nih. after 29 nanti tunggu kehadiran aku ye..



Saturday, March 13, 2010

the best night ever

ehem....malam ini sangat seronok. seronok sebab ini :



lihat betul-betul




korang nampak tak apa yang aku nampak??
kami dapat bergambar dengan azan dan nine. mak aiiii....kembang salur darah aku. RUFFEDGE datang sinih untuk malam RETRO MUZIKAL kami. frustated sebab takde BAND PERFORMACE. isk, ruffedge memang sporting la malam ni.



yang mampu aku simpulkan :

BEST
BEST
BEST GILER



malam ini adalah event yang paling best la sepanjang hidup aku ada kat UKM nih.
mak aiii~~~




p/s : thanx kengkawan yang best sangat sepanjang masa. love u guys. mak aiiii, da dapat rasakan saat-saat akhir kita bersama. mak aiiii..


esok kena pegi kursus kahwin pulak.

Thursday, March 11, 2010

perlumbaan tikus

perlumbaan tikus macam ini




rat race macam orang gileQ malam nih. dengan pagi tadi jalan macam nak patah kaki, malam nih wat perlumabaan tikus plak kan. berlumba dengan kaki-kaki tetikus yang susah nak lepas. dia dah makin maju dan dia pula maju kehadapan dari aku. semau semakin maju dan mula aturkan strategi masiang-masing untuk mecapai sesutau matlamat yang ingin dikecapi. siapa pemenang, masih belum ditentukan.



isk...penat untuk malam ini, dan saya mau berehat. saya sudah mau lepaskan tetikus dari sini, dan mula wat keje-keje yang bawa manfaat.



secara analoginya, rat race atau perlumbaan tikus, dalam arus pemodenan, banyak tikus-tikus yang cuba meletakkan satu usaha yang gigih untuk melalui lorong-lorong yang berliku namun, ia hanya sia-sia. kira macam korang wat keje tapi cam tak de pape pun faedah nyer.



tapi aku rasa perlumbaan tikus kami nih mungkin boleh bagi manfaat kat kami gak la kan untuk masa depan. tapi agak tidak bermanfaat untuk masa terdekat nih, sebab better la aku taip thesis, dari main perlumbaan nih. isk...malam nih lepak-lepak dulu. esok kita mula kan lagi.


p/s : sila FOLLOW jejak saya ini. jangan lagha ye.

laju je ek

uishhh...laju je ek nak wat perkara tak berfaedah.

cuba taip theisis ke, baca jurnal ke, merangkak-rangkak je nak pergi buat itu suma.

due date thesis di tangguhkan, dan secara rasmi aku tangguhkan mood aku untuk menulis nya.

mood aku untuk bersuka ria di naikkan dengan segara.



cess..ponggek punyer perangai.



di tangguhkan sehingga 29 mac 2010
selagi tak kuar notis ia masih belum lagi berkuat kuasa secara rasmi ye kawan-kawan





p/s : jangan ikut jalan buntu!

jom tidur awal lagi. esok mau jalan-jalan.

Wednesday, March 10, 2010

kebakaran




baru mau tidur..dengar loceng keselamatan bunyi. tak tau tang mana datang bunyi tue. pastu sejurus kemudian, datang la ahli-ahli bomba siap di follow moto sape-sape entah kat blakang. siap ada ambulans lagi tue. fuyoo, hebat!!




tak tau kolej mana yang rajin sangat wat latihan kebakaran nih.esok nak investigate la. kemungkinan kolej ibu zain or kris mas. so, untuk korang, jangan wat-wat tidur ek klu dengar loceng tue bunyi. tindakan yang drastik untuk keluar dari bilik harus diambil. hahahhah, cakap macam aku wat je. ye lah, takut kang tetiba betul ke, tak ke rentung kita dlam bilik. isk.....




p/s : okesh..mau sambung tidur. esok class pukul 8. punah aku kalau bangun lambat. kena wat muka gambel masuk class. hehehehe.......

hidup mesti tenang

kami melepak macam ini
si baju merah memang beria gaya melepaknyer





malam ini aku sangat suka sebab dapat melepak cenggini. gosip-gosip dengsn dia dan dia dari petang bawak ke malam. mandi pun lambat sudah.isk...lagha aku ngan korang nih. kalau duduk in one room, rosak kita jadinya.






p/s : teruja sebab da lama tak dapat lepak macam ini. esok da kena mula malam-malam ku yang lama kembali. pfftt.....


mau tidur awal. enak skali.......

Thursday, March 4, 2010

avril in wonderland

nengok sinih cepat :


video

avril in wonderland




ooo....cerita ini memang mengamitku ke panggung untuk negok dia. isk....akibat banyak giler tanggungan tak terjawab aku, aku terpaksa postpone niat, walaupun aku rasa ika ivy da p nengok da cerita Alice in Wonderland tadi tengahari. cess, ponggek itu kakak, tak ajak aku pi nengok. esok pi lawatan oleo. dalam ke-BUSY-an aku, sempat lagi layan lawatan-lawatan cenggini.






p/s : johnny depp, saya mau tengok kamu...
it's my bad sebab busy sangat. dapat nengok kamu lambat pun jadi lah.

my wonderland masih belum kunjung tiba..isk!!

Wednesday, March 3, 2010

sakit bila :

nama timangan time sekola dulu-dulu



  1. dengar thesis kami kena submit 7 hb nih kat supervisor
  2. penghataran thesis penuh kat pusat 15 mac ini
  3. viva diadakan 29 mac ini
  4. penghantaran thesis lengkap selepas di touch up sepenuh nya 19 april



:: lihat ini untuk liputan lebih lanjut ::




lagi sakit bila, pekeliling baru je kuar tadi, sekarang bersamaan 3 mac. lihat itu, 4 hari je tinggal nak siap kan thesis. pipit btol la. rasa berhenti je jantung aku nih jap tadi. cuak giler.... perbualan golongan berjubah unggu terus terhenti sejurus mendapat warta berita dari cik gaga dan semua orang mula bergerak menuju ke jalan yang benar.


p/s : habis lah aku!!!

Monday, March 1, 2010

sakit itu penyakit

comel kan gambar nih, hasil nukilan kawanku along untuk PRODIGY
nanti nak cite pasal PRODIGY kalau rajin


uish....kepala sakit, tengkuk sakit, hati sakit. pasal apa hati sakit, sebab rasa nak nangis bila baru je tinggal kan kakak dan kuding di Kulim with their iBu yang kena chicken pox. sian dia, baru nak kena itu penyakit. aku da kena penyakit ini time aku 6 tahun dan campak time aku darjah 4. dan yang memastikan aku, semua orang akan kena penyakit ini kan.hehehhe...habis la muka itu madam ina angakara letusan-letusan demam cengkering itu. apa tips ek untuk demam ini??


menurut mak aku kita tak boleh makan ayam dan segala mende yang boleh menggtalkan diri. dan diet yan paling baik ialah ikan masin. hehehhee...aku tak suka makan ikan masin bila time pantang-pantang nih. yang paling aku pantang bila nengok orang lain makan-makanan ala-ala mengiurkan air liur aku. cess...ponggek makan menunjuk-nunjuk kat orang sakit.


ada lagi satu petua yang aku dengar, amik daun semambu ek. kisar kan dengan beras dan sedikit kunyit then apply dekat letusan-letusan arjuna itu.


p/s : cukup dengan blog dan buku bermuka-muka, mari study!!!
selamat bercuti dan cepat sembuh long..XD