Monday, January 31, 2011

Mari Kenali Diriku

waa....banyak nyer kena tag. dan tag ini dari si tikah leh yang takde perasaan bagi. hehehhehe..

tag bagi biodata. Apa itu biodata? tipulah kalau tak tahu, sebab time sekolah kita mesti sibuk-sibuk nak ada buku biodata dan suruh satu sekolah tulis dalam buku tu kan.Then, akhirnya, buku itu HILANG ARAH. Tapi fenomena ini berlaku pada aku la. Sebab aku bukan lah orang yang cermat membawa berkat.

okesh yang pertama, letak gambar.



Apakah status anda??
-Masih gadis, seperti gadis assalammualaikum yang bujang tarakucha.-

Ceritakan diri anda?
- kelam-kelibut ibarat taufan -
-sangat mudah pergi-
(easy-going-girl)

Ceritakan tentang blog anda??
-Buat blog seperti blog hati ingin berbicara yang tidak tertakluk kepada mana-mana terma dan syarat-

Apa pendapat anda mengenai blog?
-Tulisan sakti dengan berbagai versi dan tidak semua orang suka blog kita-

Nasihat pada kawan-kawan yang baru nak buat blog?
- Update selalu dan rajin-rajinlah berjalan di blog orang untuk informasi yang lebih-
-jangan jadi macam saya, saya malas-

Nyatakan keunikkan blog anda?
- blog yang tidak bercakap dan tidak perlu mendengar-
-hanya teknik membaca yang betul diperlukan-

Sampai bila nak tulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
-sampai husband saya cakap "STOP BERBLOG, PERGI KEMAS ANAK-ANAK"-


Tag 5 orang yang anda kenal.





p/s : esok semestinya menjadi hari yang bsuy setelah satu hari ahad nih aku stress.

Saturday, January 29, 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Waa....saya di tag oleh encik emir. Demi emir saya wat contest nih. Lagipun memang tak pernah join contest before this. Berpenat lelah tikah leh tag aku selama ini, tapi aku tak pernah join pun, sorry tikah, saya lupa. Yang ini saya tak lupa, jikalau ada rezeki apa salah nyakan.


contest pic hitam putih paling cool. old skool tapi sangat kewl. sedang cuba bayangkan hidup di zaman hitam putih dizaman dulu-dulu. Berpinar mata saya kalau tiada warna, sebab warna itu indah kan.


Nakjoin? sila lakukan seperti syarat-syarat di bawah.


1. jadi follower cik gadis bermata cokelat yang ayu.
::SUDAH ::

2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
::Pun SUDAH ::

3.buat entry pasal ni
:: saya sudah tulis nih..LIHAT ::

4. hadiah apa yang saya nak?
-berfikir dengan mendalam-
-think deep-deep-
:


:
Gambar pilihan kalbu ;

::okay ini gambar tak hitam putih tapi ada kuning sikit ::

Gambar pilihan kalbu yang paling utama ;

 :: ini gambar hitam putih yang paling indah dan kemas ::
*click to enlarge*

:
:
:
-so sweat, dan ini jawapannya -


:: JIKALAU SAYA MENANG , SAYA NAK DUIT ITU JADI SAYA PUNYA ::



beliau dan beliau yang saya mahu :



Tarikh tutup penyertaan :: 1 Mac 2011

Thursday, January 27, 2011

I love you


ha...sudah nengok ke belum. ? I love you. hahhahah...


Walaupun Raja Lawak musim ke 5 (RL5) baru sahaja masuk minggu ketiga, tapi kumpulan R2 da menunjukkan belangnya. Pakcik tua tu memang paling IN la lawak dia, aku nengok dia orang nih macam group NO Entry zaman Nabil hari itu..ingat tak? ada pakcik yang lawak jugak tue.  lawak betul time dia kata "i love you" tue.


 kalau tak R2, Nazmi dan man pun 
lawak. Dasyat !!!! Memang dahsyat.....rasa nak gelak kalau nengok Nazmi cakap...cakap menjerit, sampai saya lupa nak wat kerja sekolah kalau nengok dia wat lawak...Dahsyat!!!  Sempoi gila lawak dia. Memang pecah perut dibuatnya.



p/s : I love you. Do you love me? if you do, please confront me. Am I crazy..I mean should I... drr.....

Tuesday, January 25, 2011

alas meja

hari ini seawal pagi sudah keluar rumah. Kemudian, singgah di ZZ sebelah hospital sultanah aminah untuk breakfast dengan abah mak dan afzan. sudah borak-borak habis cerita sambil makan-makan, tetiba abah berkata-kata :

abah : na, cuba awak nengok baju awak dengan meja.

nanato : haa....? (terpingga-pingga sambil menurut perintah )

abah : baju dengan alas meja sama. Menyamar jadi meja ek? hahhahahha...
Patutlah abah tengok orang tu dua tiga kali tengok awak. kahkahkah lagi...

mak dan afzan : mula gelak terbahak... (cess over..)

afzan : cepat abah...pinjam henset, nak tangkap gambar budak meja.

nanato : sengal...tak payah abah..tak payah...malu-maluan rasa nak kuar cepat-cepat.

abah : gelak lagi dan lagi.



sejurus selepas kejadian tersebut, kami pun pulang ke rumah. dengan penuh penat lelah, aku terbaring kat kerusi ibarat orang tiada tulang belakang (ayat magis mak aku bila dia nak suro aku bangun dai baring), ayah aku berkata lagi :




abah : nengok, dia menyamar jadi bantal pulak.


nanato : drrrr.....kahkahkah.


:: haa...sebab aku insist afzan supaya tak amik gambar tadi..nih je bukti baju aku..nih baju kotak-kotak alas meja ::
korang paham-paham je la kan alas meja kotak-kotak macam mana...demm...



p/s : pergh...abah aku, kalau melawak dia memang true. dalam diam je dia kenakan aku. 
alas meja dan aku? aku lagi cantik kot klu jadi meja...kehkehkeh...

Sunday, January 23, 2011

sugar glider

Assalammualaikum..tetiba terdetik nak bela atau ceria haiwan peliharaan pula. nak sugar glider. korang tengok nih :




isn't she so adorable kan-kan..alaaa..kecik-kecik.comel-comel. mata besar. cute nyer...geram...mana nak dapat heh? siapa mahu derma?



aigo..tak dapat sugar glider pun saya nak kucing la kalau camtu. geram tengok kucing lately nih. kalau pergi kedai, mesti sibuk ushar-ushar barang accessories dia. nak kucing macam nih :

elf cat

eh bukan yang nih..takmau Elf cat.
geli nyer....macam mana nak peluk-peluk dia kalau takde bulu macam nih. isk!




haa..nak kucing macam ini. 


waa....teringat kat cik bang..cik bang okay bukan cik abang...kahkahkahkah.....kami ada gak kucing cam nih dulu..tapi umur tak panjang..sedih, sebab saya paling sayang cik bang okay. senarai nama-nama kucing yang pernah aku ceria kan hidup mereka sinced aku kecil :

1)comot ( my 1st cat time primary school)
2) hitam ( mak cik ma bagi, adik beradik dengan comot )
3) bedah ( kucing orang buang, paling lama survive)
4) ucang (anak bedah, sangat comey dan paling sayang, tapi jap je dia hidup)
5) sheetah ( anak kuicng orang buang kami bela sampai besar giler, kucing jantan yang besar, debab, baik, tapi tak suka dengar suara abah, kalau dengar mesti dia lari laju-laju)
6) cik bang (kucing kembang, dan ter-ter-jupe, kucing peneman paling best, paling-paling aku sayang )



Haa....siapa ada?
 siapa nak bagi saya? 

SILAKAN.
SEKIAN.
TERIMA KASIH.





p/s : comey kan sugar glider. hehehe..harapan nak pet tinggi menggunung...hari tu totoiq kura-kura peliharaan aku pun tak sempat hidup lama....adush....takpe2..klukucing saya bela betul2 okay.

Saturday, January 22, 2011

sila kemas.

mereka penjaga aku mahu datang. so, kena kemas apa yang patut. bukan apa yang patut sebenarnya, kemas semuanya sebab bilik memang bersepah habis. macam taufan baju-baju aku berlonggok. takut kena leteran ibu bapa, oleh itu kena kemas, kemas, kemas. pergh...rasa macam kena inspection time sekolah dipagi ahad.


 :: Ini tukang inspector aku::
:: manisnya mereka berdua ::



YA!! SILA KEMAS SEKARANG.




p/s : kemas gila update blog. hahhaha....macam update status facebook.kehkehkeh..new furniture is coming. thank you mommy and daddy rizmi. hip..hip..hooray.

Thursday, January 20, 2011

BELIAU FAKE !!!

Dr. Mickey Mooska Mickey Mouse?
 Apa nih? Apa yang aku mengarut nih?


Malas nak tulis dan komen lanjut. Sila baca apa Aidid Mu'addib sudah gali.

::klik rajah diatas untuk siaran langsung dari blog en.Aidid Mu'addib ::

Haaa...dah baca?? Terkedu, terkesima, terasa nak terajang orang? hahhahah..Silakan. Tapi jangan terajang aku sudah lah. Sekarang terpulang kepada kita mahu menilai. Janganlah bangsa melayu kita mudah tertipu dengan penipuan-penipuan sebegini rupa yang merosakkan bangsa kita sendiri.



Even, my place pun ada orang macam nih. People said that one of our ahli parlimen nih takde pun title Dr....tapi bila orang panggil dia dr. dan tulis title depan nama dia, dia wat dunno je. Maybe dia bangga kot dengan title fake dia tue....drr....What ever, nanti aku dengan golongan-golongan aku akan guling kan ko. hahhahah. Sian der orang kampung kena tipu macam tue jer. Semangat dia undi kau sebab ingat ko punya education tue memang setinggi langit.




p/s : Macam-macam info yang boleh dapat dari blog dia nih. Best kan blog dia. Dari si penjual gelang dendang sampailah ke menda macam nih. Memang menarik. Jangan sampai  pembelian title dari university-university yang tak wujud tue menjadi fenomena normal udah ler...Bangkit la wahai bangsa. Jangan mudah terpedaya !!


♪♫♪[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅][̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]♪♫♪ Didi MfO

Tuesday, January 18, 2011

pakmat tempe





korang kenal pak mat tempe siapa? korang kenal tak?icon_rolleyes.gif



 hahaha..tetiba malam nih layan cerita p.ramlee pulak kat tv2. memang kelakar. layan seniman bujang lapok. ada satu scene yang memang buat aku gelak mengekek-ngekek betul bila aku nengok. scene pak mat tempe berlanggar motokar. its the hillarious scene.  makcik tu memang menghiburkan hati aku sungguh. lol.



so i put here some of the scenes for ur monday blues fever tongue.gif 




this is the BEST among the best.

:: pak mat tempe berlanggar motokar ::



.p.ramlee films is simple light and funny.
.its like evergreen and always be remember for all generation.


p/s : mak cik tu lawak kan. nak-nak part dia baru sedar husband dia kena langgar motokar. aips..perasan tak badan sudin time nih ketak-ketak wo...doh.gif

Friday, January 14, 2011

saya pelajar UKM

drr...agak frust sebab tak bley masuk dalam contetst Blog Pilihan Malaysia pasal saya pelajar universiti because i just grad and i on my way to becoming a student again, but not in ukm, its in university somewhere at the south.. tapi atas tekad yang tegar, tak kira, aku nak tulis jugak, aku golongan berjubah unggu yang hebat laig bijak laksana bulan...

actually, lately nih memang segala memori yang aku bina with all this awesome guys tetiba muncul. nih semua pasal tikah, sebab bila tikah datang sinih, naluri aku nak sama-sama ngan korang balik lagi kuat. sebab tu setiap kali fb-ing or calling even texting the word that will come :

" guys, meh datang UTM , kita lepak-lepak, duk sinih memang best woo"

"jom-jom, sambung sinih"

kira pancing habis la tu. the only reason we said that is to MEET u guys, to gather all our memories back again, but at different places and i can feel it, it gonna be awesome.this is some memories that we shared, i miss it babes, really miss it. 







p/s :nampak sangat aku malas nak edit gambar..cilok and paste, n messy up ->; here it is. best buddy, i am  never gonna lose you.

Wednesday, January 12, 2011

say hello to YELLOW

video
coldplay-yellow

look at the stars, 
look how they shine for you,
 and everything you do, 
yeah they were all yellow, 
yellow just seemed perfect for you, 
no other reason, 
It was simply because that word sounded nice, 
none of the other colors would have sounded right really! 
even though i love purple actually. 
when should i took my turn, 
and what a thing should i have do. 
drr...ignorance i just perfect way of my life.
I should draw my own line when I knew I meant nothing to you.



p/s : i love this song a lots okay. just for you --->YELLOW PAGES. kehkehkeh...
tkah leh, you got pretty awesome song from your post. start searching for the wright. kehkehkeh....



Monday, January 10, 2011

artist dari en. youtube


korang tak nak amik dia as artist jugak macam yang aidid alfian jumpa ana raffali dari youtube jugak or justin bibir ke? penat akak shida kita nih promote diri. lepas satu-satu video clip dia kuar..
mantap okay...erk.....speeches..so sweat...(ala-ala faizal ismail punya cakap semalam)...kahkahkahkah....




p/s : keberanian yang tinggi sungguh cikgu shida nih. biar la orang kutuk dia lagu mana pun, dia tetap berdiri atas bakat dia sendiri. korang ada berani? siap pakai kostum lagi tu..habis segala tudung dalam almari dia pakai nak jadikan kostum gempak. drr...

AJL 2010


berliku-liku hari aku ini hari hanya semata-mata kerana nak nengok AJL. ana raffali menang AJL tahun nih. ramai kata kompius dan hambar keputusan juara lagu. tapi, ok apa ana raffali menang. korang rasa esok ada cuti peristiwa tak?


Cik ana nor hidayah raffali gemar bunyi gitar




p/s : dugaan di malam pesta AJL buat aku semakin ganas. kehkehkehkeh....hahahaha..habis kuat tengok kat arked meranti je pun, kata nak ganas.


aku voted SITI dan ZIANA ZAIN tadi. tapi tak disenarai pendek sebagai juara plak. YUNALIS okay gak kan.

Saturday, January 8, 2011

anda ada 60 saat

waa...tak puas hati betul nengok show nih. buat adrenalin aku bergerak laju je. tengok game dia macam senang, tapi kalau dah tangan mengeletar maca orang kena parkinson memang tak lepas la nak settle kan game tu within 60 second je kan. en.cik afzan dengan rizmi punyer tak puas ati tadi sebab abang nachos tak lepas masukkan bola pimpong dalam gelas dengan menggunakan pita pengukur terus cepat-cepat cari gelas dan pita pengukur dia wat game nih kat rumah sendiri, tapi last-last dedek yang tolong tolak bola tu masuk dalam gelas..apa kes? pergh...best jugak layan mende nih kan.




hahha..ini salah satu video dia, tapi dianyer uji bakat la. tak dapat plak video show dia betul-betul. encik u-tube tak mau tolong saya lah. tapi, budak yang kena audition nih alam kan?


p/s : dont be to excited over the thing dat u want the most. it just hurt you.

Friday, January 7, 2011

things that annoy me

hehehe....sebelum aku mula sesi bercerita sambil mengutuk apa-apa yang kurang indah yang boleh buat saya annoying mesti la kena bagi salam dulu kan...assalammualaikum...hahaha..wat cerita macam la korang tak annoying dengar suara aku yang nyaring macam guruh nih kan. cess..sesape tak tahan..sorry memang volume itu tidak boleh dikawal kadang-kadang. okesh...mari mula bercerita dengan annoying women yang sibuk nak bercerita, APA YANG BOLEH BUAT SAYA ANNOYING :



1) oopss...dandruff atas baju kamu. nak-nak bila kamu pakai baju hitam. bagus-bagus-xbagus.


2) bila kamu suka menjambu dan buat diri kamu tak bersalah..pensel 2B bley tempah nama dalam list nih.


3) last-last saya annoying bila nengok the annoying orange gelak...ahhahahhahah...lawak seyh cerita nih. sudah boley wat citer panggung wajib tonton da...











p/s : hahhaah...sebenarnya takde keje. tapi nak promote THE ANNOYING ORANGE yang memang annoying giler. nak tulis pasal cikgu shida yang agak annoying tu mesti korang da busan kan, aku pun masla nak tambah kan pahala dia lebey-lebey. biar lah dia hidup dengan bakat sendiri. pergh...tag line zizan tue. berdiri di atas bakat sendiri.

kucing macam rimau

tengah sibuk jalan-jalan sambil merembes kan peluh, tetiba terjupe kucing macam rimau. besar, kiut, geram, macam nak gigit. tapi tak sampai tahap gigit sebab kucing itu kotor ok. terus nak namakan dia nama tigger.


nanato : awak wat apa kat sinih..

tigger : meeeeoowwwWWWW

nanato : awak nak jadi pet saya tak kat kolej. kalau lapar awak cari makanan sendiri kat arked meranti. sini banyak food tau....

tigger : meeooooowwwWWW 


(sambil bukak mulut luas-luas tanda tak setuju) dan  dalam hati kata "setakat cari makanan sendiri kat meranti, tak yah jadi pet ko pun tak pe nanato"




p/s : meow, meow meow,meow meow.

tulis bahasa kucing. korang mana faham.

Monday, January 3, 2011

pak arab

:: okey golongan berjubah unggu nak convert ke golongan berjubah maroon plak ::




di suatu hening yang malam, aku membuat true calling dari dari utm ke rumah sesorang yang aku kenali berkenaan pertukaran jubah kami dari unggu ke maroon.





nanato : kawanku, aku rasa aku tak jadi sambung bycos. ko macam mana?

kawanku : ooo..yeke...tak pe lah kalau macam tu.

nanato : betul ke ko tak kisah kawanku. aku rasa serba salah nih.

kawanku : tak pe la nanato. tapi aku harap, nanti-nanti adalah orang melayu selain pak-pak arab je semua nyer.

nanato : terkedu sambil gelak besar-besar.










p/s : tak pe kawan ku..pak arab kaya-kaya wo..kalau seluar mereka tak levis, itu sudah ganjil. hahhaha..tapi scary okay. tapi kalua master kat utm nih, melayu kompem-kompe la jadi minority, depa orang plak jadi golongan majority. bak kata orang mencari ilmu biarlah sehingga ke negara china.