Monday, February 22, 2010

apa keje nih??

mereka rajin macam ini



hahahha...balik-balik je dari fakulti, aku da nampak golongan-golongan yang takde kerje cari kerje dengan mengupdate blog diaorang. okesh, sedebuk new post yang kene baca memandangkan sudah dua hari tak bukaka internet. ini tanda-tanda golongan-golongan yang da gian mau tulis dan mungkin mereka mula nak cari mood before start study untuk kosmetik khamis nih. waa...dengar itu subjek kosmetik macam menarik, belajar apa pun aku tak ingat, sebab selalu duduk kat belakang akibat kelewatan untuk ke kelas sambil tidak dengar apa itu dr. sampaikan kan depan. jam pertama, "ye, saya masih boleh mendengar".....jam kedua afta diberi take five, aku da nampak kelibat-kelibat golongan-golongan berjubah unggu yang da mula tak boleh fokus akibat otak yang semakin saturated dengan struktur-struktur dan fungsi bahan kimia tersebut. dan kemudian bermulalah adegan "MARI BERBORAK DI DALAM KELAS". aku paling suka part nih. da pukul 1230 golongan-golongan nih da mula membelek-belek jam yang mungkin tak berdetik pun macam jam aku sekrang nih dan mula mengeluh. biasalah bila class start tengahari, ia merupkan masa-masa untuk mengisi perut yang baik. setiap kali dr. tekan next slide, sume mula membuat bunyi macam-macam....hahahhah....bila dr kata class habis, semua start memulakan adegan mau berborak lagi sambil menuju untuk mengisi perut dengan hati yang sangat happy dan tenang sebelum menyambung tanggungan yang tak terjawab lagi kat makmal..



mereka main macam ini






p/s: bila mau siap nih...haiya.... selamat study dan selamat menjawab golongan berjubah unggu


esok lusa class pukul 8 ye kawan-kawan...

Saturday, February 20, 2010

Hikayat Sang Kancil dan Macam-Macam

aku rasa bagi sesiapa yang lahir between 1980-an mesti pernah nengok iklan pendidikan yang masa kecik-kecik dulu sokmo tayang kat television tempatan terutama tv2 hasil terbitan Filem Negara Malaysia. hahahhah..tetiba teruja pula bila dapat nengok balik cerita nih bila abang aku cari semula untuk hiburkan hati anaknya (dedek) dikala berduka lara yang dimuat turun ke dalam phone dia. watak utama dalam cerita nih of cos lah Sang Kancilkan yang digambarkan sangat bijak pandai, nama pun cerita Sang Kancil dan (isikan dengan yang mana versi paling korang suka nengok). Selepas itu watak sampingan monyet, buaya dan lain-lain. cess, macam wat karangan Bahasa plak aku nih. pfftttt......




nah, amik nih, nengok la untuk imbas kembali macam mana cerita tue :
kalau nak lagi korang boleh klik kat sinih dan sinih juga untuk nengok versi yang macam-macam. versi yang aku kuarng sikit ialah versi Sang kancil dengan kerbau. pathetic giler nengok kerbau tue mintak tolong. mau putus urat merih dia.



video
Hikayat Sang Kancil dan Monyet



hahhaha....quote ayat yang paling best :

kancil : "jangan monyet, jangan..."


monyet : AKU TAK PEDULI! AKU TAK PEDULI! AKU NAK JUGAK!
*swallows a bunch of cili padis*



p/s : siapa tidak pernah menonton ini, dia tak kewl.

sometimes, im wondering why they label Sang Kancil as mahluk yang bijak??

senang lenang

sedang bersenang lenang menonton citer saw continue malam semalam punyer cerita. tinggal lagi satu season lagi, SAW VI. akan ku layan setibanya aku di bangi kelak. aiyo, esok mau pulang ke bangi dengan menaiki bus dari skudai dan berasa amat malas untuk menghadapi paper kosmetik yang hanya disentuh namun tidak dibaca. argghhh...bikin stress ini macam, mau layan lab lagi, pfftttt....






p/s : sedih nak tinggalkan dedek, tak puas lagi main dengan dia. next week, mai kulim plak. mau tumpang itu orang JOHOREAN boleh ke???

Friday, February 19, 2010

saw




malam ini layan citer SAW yang bikin neuron-neuron aku berhubung dengan cepat untuk memikirkan sapekah JIGSAW itu dan cerita ini bisa membuatkan darah aku menyirap serta jantung rasa nak pecah bila tengok robot dia yang mengilai macam haram. dem, horror gilaQ ini cerita. blody disgusting, eww~~~

ini robot yang buat jantung aku berdegup kencang



aku dengan abengah kakashi meliang liuk tengok citer nih even abengah yang da kali keberapa dia layan, tapi kak goku dengan rileks dan kewl nyer berkata:



kak goku : i da biasa nengok mende cenggini, real lagi...kaki tu pun i pernah angkat macam citer saw.
kami berdua : terkesima di sini



okesh, mau sambung untuk season yang berikut nyer SAW 3 dan SAW 4. 1 dan 2 da khatam. yang selebih nyer akan ditanya itu kakashi ada stock tak...layan ini trailer kalau rajin dan tak pernah nengok ke-horror-an dia :




video

saw trailer


p/s : asal lah abengah kakashi dan kak goku tidur awal sangat, cuak ambo nih duk sesorang kat bawah. anyway, today dinner was awesome. thanx guys.

sian saya baru nak layan citer ini.

Thursday, February 18, 2010

melayu ke islam





balik-balik nih ramai pulak yang duk melansungkan dan mendirikan masjid mereka. dan yang wat cerita panas adalah seorang mamat nih yang yakin nak kawin dan masa akad nikah, baca lafaz punya la lancar, part-part nak ucap khalimah syahadah kantoi. 20 kali babes. kami pun kompius, makcik-makcik da bising, dia nih tak reti ke apa. penat da orang ajar, tuan kadi pun da naik give up da....haish....kalau aku jadi perempuan tu kompem aku tolak je laki tu, nih baru 2 khalimah syahadah, basic punyer yang kita sepatut tahu as ISLAM, yang lain apa cerrrrr??? hahaha, aku berani kata nih pun berdasarkan pemerhatian pada mamat nih yang memang gaya mat-mat yang tak tentu hala. hrmmm.....



p/s : sila pilih lelaki yang elok untuk kita, yang mana dapat membimbing kita kelak. aku pn x boleh nak kata banyak, maybe dia nervous kita pun tak tau kan dan aku pun still banyak lagi yang perlu diubah. fikir-fikirkan dan selamat beramal.

Friday, February 12, 2010

bercuti lah kita semua

ini tiga orang ada dirumah
tak sabar nak kacau mereka



aku masih di bangi.tyak balik pun lagi disebabkan menunggu kedatangan abang ku, en.Afzan serta budak yang hebat Rafael mungkin lebih hebat daripada Rafael Bernatez daripada Skudai. kalau tak mesti aku da samapi rumah sejak malam semalam lagi. takpe abengah kakashi, disebabkan awak saya tunggu sampai esok pagi baru pulang ke kuala lipis rumah terchenta.


sinced dari pagi tadi, asyik nampak no. flat pahang aje, tu tanda-tanda aku akan samapi kat pahang kot tak lama lagi. yang paling kerap aku jupe, CCC kereta kebal berwarna hitam milik ika ivy yang tak jemu-jemu pergi jemput aku kat ukm tu. thanx babes, sebab sanggup jaga aku.



esok, subuh syafie baru en.afzan sampia kot, so pastu pergi tesco, beli ayam, nak bbQ. ehem2, aktiviti yang paling kami suka bila semua orang ada kat rumah. memang tak pernah missed ini event.



sekarang, mesti da ramai golongan berjubah unggu yang da ada kat rumah, bersenang lenang negok tv, makan masak mak yang sedap..okesh2, saya sangat jeles dengan kamu semua sekarang. tak sabar nak jupe mereka-mereka di rumah terutama my mak n abah terchenta...ushh, masak feveret food saya boleh??




p/s : kepda semua kawan-kawan SELAMAT TAHUN BARU CINA dan selamat bercuti.
cuti sesungguh nyer. lepas cuti banyak plak paper mid-term yang menanti.

Wednesday, February 10, 2010

hujan

da lama da hari sentiasa panas terik, sampai nak oergi kelas tengah hari pun sayarasa cam malas, takut kulit hitam saya nih bertambah hitam. bak kata dr. Nik, sila jangan berjemur anatar pukul 10 hingga pukul 4 petang, sebab kulit awak akan mudah terbakar apabila terkena sinaran uv yang mana akan menyebab kan penghasilan melanin meningkat. sesiapa nak kulit suntan, sila berjemur sekaranag ye. tapi kalu terlebih juga ia mungkin akan menyebab kan DNA anda damage. eh, betul ke??...ok, abaikan,nanti aku tuntut lagi dengan prof M atau dr. Nik ya.




mereka suka main hujan




tetiba baru je hujan, tapi jap je...alhamdulillah, hujan juga... senang lenang sikit saya nak tidur ini malam selepas kepenatan keluar dengan golongan berjubah unggu bermain mende-mende yang menghabis kan duit tapi memang best even main dengan teruk dan ia sangat binggung. sorry ye kawan-kawan, aku kurang tenaga tadi mau main, tenaga tak cukup sebab tak makan lagi. cik ecanez firt time men pun terror giler. i malu sama kamu, kamu, dan kamu semua. balik raya cina kita rematch lagi ye.




saya suka main bowling




encik syawal, kamu pulang dengan kekalahan..hahhahah....
tkah leh, kamu sangat JOHAN.
ecanez, kamu sangat HEBAT.
kakachan, kamu memang HEBAT.
faraE, kamu juga memang HEBAT.
ody, kamu hebat SANGAT.



:: refer ini untuk liputan lanjut aktiviti kami ::



p/s : korang tau tak hujan terbentuk apabila titik air yang terpisah jatuh ke bumi dari awan. Bukan semua air hujan sampai ke permukaan bumi, sesetengahnya terpeluwap ketika jatuh melalui udara kering, sejenis kerpasan yang dikenali sebagai virga.


selamat hari jadi abang asri.

Tuesday, February 9, 2010

tiket kahwin

sebelum bercerita lebih lanjut, sila dengar lagu ini dulu :


video
batal kahwin by projet pop




hahhaha...video nih mungkin ada kaitan juga lak kan...but hopefully jangan batal la plak jadi cam lagu tue. hari nak cerita pasal gi daftar kursus kahwin tadi pagi di masjid UKM. bayaran murah sangat, kami orang just bayar RM 30. ok la tue kan...orang kata kalau wat kat luar kena RM 120 dan mungkin lebih kot. ramai gak golongan-golongan berjubah unggu yang join, masyuk. so da boleh wat check list da nih boleh kahwin ke idak :



1. ciri-ciri isteri yang baik dan solehah - baik tu ada, solehah itu kurang sikit
2. ibu mithali - of cos, i love kids yang comel..hahhaha
3. sijil kursus kahwin - bakal ada tak lama lagi

4. orang yang akan berkahwin dengan saya - masih belum ditemui






tanda saya sudah pergi daftar




itu tanda saya tak boleh kahwin lagi. okesh, takpe-takpe. simpan jadi kan kenangan dan guna apabila memerlukan kelak.. tapi cik gaga kata tadi dia tak mau pergi sebab takut itu ilmu sudah basi within 2-3 taun lagi, saya terkedu dan berfikir sejenak....haishhh, cik gaga awak bikin saya kompius la...hehehhehe...


'Wahai manusia bertakwalah kepada Tuhan kamu yang menjadikan kamu semua dari jiwa yang satu dan dijadikan daripadanya pasangannya dan berkembang daripada keduanya banyak lelaki dan perempuan... '

(An-Nisa':1)

Dengan keterangan di atas jelas sekali hikmatallah menjadikan manusia dari lelaki dan wanita, pertama untuk memperindahkan kehidupan manusia itu sendiri. Kedua untuk mengekalkan ketuninan manusia di dalam jangka waktu yang panjang sehingga Allah S.W.T. menentukan berakhirnya sejarah manusia di bumi ini. Ini semuanya adalah rahmat Allah S.WT. kepada manusia yang diamanahkan untuk mengendalikan ulusan di bumi sebagai khalifah-Nya.




p/s : nanti nak nengok apa itu kursus akan jadi, best ke idak, aku tulis nanti. renung-renungkan dan selamat beramal.

tak sabar nak tunggu sorang golongan berjubah unggu yang mau tunang ini raya cina

Monday, February 8, 2010

isi perut

semalam



sedang menunggu yang lain untuk pergi memenuhkan isi perut yang kosaong....hahahah...tetiba aku plak yang awal kan, besa nyer depa orang yang kena tunggu aku. nak pergi makan mana itu belum pasti, mungkin secara tetiba terdecide nak pi old town macam semalam, gilaQ ini orang, makan macam anak orang kaya....

tutt.....baru terima message dari kakachan. sudah mau berangkat semua nyer..adios amigos.


perancangan mau makan nasi lemak kukus + ayam + air apa-apa je = RM 5.50
hahaha...ini dia hasilnya. tempat yang baru, mood yang baru, tapi jauh sikit la, di seksyen 7.
pengalaman tadi:




hari ini





ezd : pedas!! haaahh......

tikah leh : manis la....

kakachan : asal cam kurang orang je kat sinih, tempat dia chanteQ...

ecanez : sedap jugak!!

nanato : asal aku kena bayar RM 6.



selepas makan, berangkat plak pergi my MYDIN. masuk-masuk je aku dengar soarang budak yang berbaju pendidikan jasmani sekolah dia warna merah dan seluar yang juga berwarna merah dengan tudung sekolah yang ada nama kata....



budak berbaju merah : nak sugus....



hahahhaha...teringat time kecik-kecik, sugus itu makanan ruji aku. mak aku tau, habis kami kena leteran ibu bapa sebab makan benda tak berfaedah...berbalik pasal budak tue, aku rasa dia rumah merah..hahahha..itu je, dan lagi satu, lupa nak nengok nama dia tadi...adush..sungguh rugi...




p/s : papepun aku suka makan kat situ, nasi lemak dia cara bagi aku dengan pakej tambah air dia yang RM 5.50...eh...silap RM 6....hahahha...ayam dia best panggak...

saper tak pernah makan sugus dia tak kewl~~~

Sunday, February 7, 2010

sombong nyer


gambar yang tiada kaitan dengan situasi



mungkin kali pertama korang nengok muka aku rasa macam nak belasah je, sebab muka aku memang kaki pukul punyer orang pun takut mau nengok, mungkin juga muka mau mintak kasi pukul free, sangat bengis dan malas nak senyum.
contoh sorang amoi ini kata pada aku :



amoi : 'haiya nana, kenapa u jarang senyum??'
'fist time i nengok u, i nampak u sangat sombong la...'
'i takut sangat nak tegur kamu...'
'now see, awak manis la bila buat itu senyum'

nanato
: sambil senyum se sweet2 nyer nak tunjuk muka manis aku ini dan kata
" i memang macam tue la, i lupa nak senyum kot pada u"



hey, chill la babes, at fes tym aku jupe orang memang itu macam muka aku buat..muka kasi ketat, mulut kasi katup erat-erat sambil wat muka tak hirau kat sekeliling. padahal time tue maybe aku tengah berfikir macam mana mau wat geng kat sinih....hehehhe....dan lagi satu sifat aku, aku memang kurang sikit nak layan orang yang aku tak pernah kenal. contoh kat ym yang baru je aku terima tadi petang :



itu lelaki : thanx approved fb saya.

nanato
: welkem (dengan malas nyer, sebab guy nih da banyak kali buzz aku kat ym, siyes aku malas mau layan)

itu lelaki
: da lama saya ada ym awak, tapi kita tak kenal pun, awak la sombong sangat saya buzz awak tak layan. orang da ada boyfren memang macam nih kot

nanato
: balas dengan terkedu "hahahhahah"



p/s : ada rasa mau kenal dengan saya lagi ke??? hahahha....actually, aku jenis yang ramah dan jenis easy going punyer orang. cakap banyak itu memang hobi aku. jadi IB, itu sampingan keje aku bila aku rasa best nak jadi itu. nak kenal boleh, kita kawan dulu. kasi nengok gambar dan keje awak dulu boleh??..hahah..kidding....TEGUR SAYA yang tak hot dan tak cantik ini dulu ek.....XD

ana raffali

baru je dengar hot fm 30 tadi kat walkman zaman batu aku yang disambung pada speaker aku, cara...hasil nya adalah sebuah radio yan kewl gilak, memang cara. artis jemputan meraka hari ini adalah ANA RAFFALI...hehhehe....baru je dengar nama nih, and she sounds so cute....suara dia cute giler, so aku pun search la kat internet sape beliau nih, lagu apa yang best...cari punyer cari, ini dia :





sangat comel dn kewl giler kan dia...pegang gitar dengan pakai baju kebaya..and itu memang jadi trademark dia bila pergi perform pakai baju kurung dan pegang gitar, ana raffali, awak memang cumey. sekarang nih lagu yang dia feymes adalah HUJAN BUNGA DI KUALA LUMPUR dan ada satu lagi yang aku dengar kat youtube yang best, MY DARLING. dia mula jadi artist dari pengamatan orang di youtube sahaja. sangat kewl. bagus la untuk industri muzik kita berkembang, makin ramai yang best. ana nih berkelulusan Sarjana Muda Pendidikan Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai bahasa Kedua dengan kepujian dalam Kelas Pertama di UiTM. woo...awesome. dia da graduate da last year tak silap aku.

nih info ana:





atau kalau nak lebih tau siapa ini si canti rupa sila pergi blog dia cik ana raffali gemar bunyi gitar. nanti if video da siap muat turun, aku muat naik kan kat sinih ye.



video
hujan bunga di kuala lumpur by ana raffali


saya da muat naik. sila dengar kalau kamu takde kerja dan memang rasa nak nengok macam mana ana raffali perform with dia punyer baju kurung.



P/S : noticed that, dia lahir bulan november...
yehaaa.....

same do i babes.....
nanato gemar bunyi leteran ibu bapa...

Saturday, February 6, 2010

TAK KAGUM PUN!!!




hehehe..
i just weNt bacK dari dinner jurusan saya....it was fun and awesome bila dapat bersukaria bersama golongan berjubah unggu...dinner kami diadakan di KAGUMAS....agak kurang menGAGUMkan aku la because dengan harga RM 40 ia kurang berbaloi.....ok, there's plenty of food, iTu buat saya suka, mungkin untuk orang yang last-last amik, mesti rasa makanan da tak cukup, because afta doa habis baca je, meja 12 cepat2 bangun serbu meja makanan...amat gelojoh kan mereka di meja 12.....hahahah....okesh...datang-datang je kena tulis kehadiran , ok, saya da tanda nama saya di atas kertas itu menandakan SAYA HADIR dan setiap orang akan diberi sekuntum bunga CARNATION n satu GOODIES BAG yang kecik...selepas itu aku pun terus menuju kemeja di mana beberapa orang golongan berjubah unggu da cop kan tempat di meja bernombor 12.....tett, anda mungkin sudah boleh target da sape yang gelojoh tadi....hahhaha...sampai-sampai, suma sibuk ngn shawl mereka yang kurang baik kedudukan nyer dan give each other some compliment....hahahha...itu memang tradisi la kan.....follow mr.zaim.....



then our dinner was start with ucapan dan kata-kata oleh beberapa prof kami...... tym berucap oleh beberapa peneraju kimia UKM, aku try test nengok GOODIES BAG YANG KECIK itu..ada apa di dalam, sebab setahu aku, makanan tu just RM25...15 hengget lagi mereka kata untuk CENDERAMATA dan PENGANGKUTAN.....pastue aku pun bukak la dengan hati yang berbunga-bunga nak nengok apa itu isi bag....tettt....just a TESCO notebook yang kecik, 2 batang pen dan satu TISU muka...wat da hell...i paid 15 hinggit just for this thing...da la transport cik kakachan yang sponsor aku ....haishhhh...nak marah pun ada...bak kata tikah leh nih macam pegi kursus motivasi je nih dapat cenggini nyer sourvenir....hahhaha, mungkin mereka bagi TISU tu suro kami lap peluh kami kot.....okesh..i admit, aku memang suka berpeluh di muka.....hahahha...bagus jugak korang bagi nih....



okesh-okesh....
dapat kewl kan juga perasaan merchok aku sebab golongan berjubah unggu yang sentiasa lawak giler dan best....the food pun takde la sedap mana tapi banyak gak la choices nyer, tapi bak kata gaga, 4o hinggit, thus, gaga makan gak sampai tak henti-henti even orang lain da sibuk amik gambar....hahhahah.....masuk SPONTAN plak da, cess, memang tidak dapat berfikir atas itu STAGE, nak-nak lagi lecturer nengok kan....perghh....blur sangat......tapi kredit to tikah leh, ezD dan faraE sebab dapat main dengan jayanyer.....ting...ting...ting....esok saya muat naik kan gambar ye....nengok itu tempat yang buat semua orang KAGUM...but, thanx to yang mengorganized kan nyer, credit juga for u ols.....acara di hentikan dengan operasi mencapub kan diri....heheheh....XD

meja 12 memang LUCKY, sebab it was the first meja yang dapat LUCKY DRAW...lucky kan kami-kami....XD

Friday, February 5, 2010

perasaan.bercampur. baur

seRonok nyEr sebAb da lama akU x banGun tido lamBat cam nih...oUch~~~
sEronOk nYer dapaT mEnikmati wakTu tiduR aku......
sEronoK nyer p jaLAn-jalAn nGan kroNi-KrOni gOLoNGan Berjubah Unggu....
pergi tS n PV.....jaLAn-jalan yang x henGat......menGhabiskan duit juga tak hengAt....










seronoK nYer x yah P fak.....
taPi cam ad jEmPutaN UnTuk jaYAkan persembahAn dinnEr kaMi esok....
seRoNoK nyEr tak Yah waT laB harI nih....


taPi....


yaNg wat aku risau sekarang ni adaLah reSulT oH ValUE akU yanG kuaraNg memBerangsanGkan...gIlAQ.....taKuT nyer keNa rEpEat aLL d ExpEriment balik...N yang paling cuaK masa da sUntuk gIler....Just tInGGal 3 week UNTuK siAp kaN lab...tOlak cuTi sem..oK tiNggal 2 minggu....okesh...nervOus...nerVous.....saNgat nerVous....oucH~~~~


esOk...goT dinnEr di KAGUMAS....adakah itu bisa mengaGum kaN kita???
kita tUnGgu dan Lihat ye kroni berJubah UngGu....


seKarang amat riNdu pada aNak-anaK cUte yG seLalu wat akU saYanG sama mErEka...






rIndu gIler....x sabAr naK tuNGgu nex week...bUt in same tyM...cuak la plak naK tuNjUk resUlt akU kat dr.....haishh...graph x siap ag....okesh2....got to proceed wiTh my graPh.....chow~~~

hahaha...gOt tRuE caLLing darI gOlONgan berjubah uNggU...kena g fak juga...haish...kurang serOnoK da.....siB bek nak g makan Trus.....lapaR nyEr~~~