Wednesday, June 30, 2010

sahabat sejati

sila layan lagu ini jap :



video
sheila on7- sahabat sejatiku




p/s : teringat kat sahabat-sahabat yang lain....XD
terima kasih sebab awak baca saya dari jauh-jauh...waa...esok nak gi keje~~~

Tuesday, June 22, 2010

monolog diri

hari in bermula lagi satu epilog kisah aku sebagai cikgu-cekgi. ye, sekarang aku tertumpu menjadi salah seorang golongan pendidik yang berjaya bagi mengisi masa lapang aku. aku sekarang menjadi cikgu ganti di sebuah sekolah yang indah lagi daif dan naif. pergh....dalam bunyi nyer tue. sebenarnya da 3 minggu aku bergelar sebagai guru, tapi bila tolak cuti 2 minggu ritu, kira baru 5 hari la kan..kehkehkeh...sepanjang 5 hari macam-macam da aku dapat.




HARI PERTAMA : masuk kelas dengan blur sekali untuk ajar subjek math, dengan lantang dan cergas aku amik marker dan tulis 17 soalan sebagai permulaan pengenalan.



murid : cikgu, banyak nyer soalan, saya da pening nengok soalan banyak..

ibu bapa : cikgu baru tu bagi anak orang tue soalan banyak.




pergh...sentap aku. sampai satu kampung di jajanya cerita.
HARI BERIKUT NYER : sedang aku sibuk parking kenderaan aku, dari jauh dengan nyaring seorang student aku jerit :


"CCA"


pergh....lagi la mantap budak nih. aku kerling jauh-jauh dengan ketat sambil try tahan gelak aku dalam hati, tengah aku tunggu bilik guru dibuka, bag yang aku bawa di sentap hebat sambil kedengaran satu suara halus dari belakang :


"curi bag dia "



p/s : budak-budak kat sinih memang tak makan saman.lawak-lawak.tak lama lagi nak sukan, hangus aku!

Wednesday, June 16, 2010

saya & si dia

sempena cuti sekolah 2 minggu nih, aku telah pergi satu kerja amal di JB iaitu memberi makan ikan dan rusa di waktu petang. kerja nih memang jadi feveret dedek nak-nak bila ada sebuku roti gardenia yang sudah habis tarikh luput menjadi eksperimen untuk fungi tumbuh di dapur. sedang hebat fungi melepaskan sporanya, dan-dan time tu la si daddy mengambil bungkusan roti tersebut untuk di beri makan kepada ikan-ikan di tasik UTM yang selak kelaparan. tak cukup ikan, kami rembat plak rumput-rumput tepi pagar rusa untuk dijadikan habuan kepada rusa tu pulak. kehkehkeh......



:: saya dan si dia ::





:: kerja amal sedang berlangsung ::


:: cari port mesti baik punyer ::




:: dedek yang memang anti aku sekrang nih ::




:: roti di tangan yang sudah kehabisan , dedek tarik nafas lega ::





::menuju ke jalan yang terang ::
daddy & rizmi





:: rusa nih pandang ketat ::




:: aku kasi rumput semulut untuk rusa yang ketat nih ::



p/s : malas nyer nak masuk skola...

Tuesday, June 15, 2010

:-?





:: derr...malas nak fikir ::






p/s : knp orang selalu post perasaan haru-biru kat buku bermuka-muka ek? sebab nak tunjuk mereka nih pun ada air muka yang seperti talam dua muka ek? hehehehe......

flying kick


rasa tercabar tak?




nah, amik tendangan terbang aku. kalau kena batang hidung berdarah.
nak-nak batang hidung kau yang macam hantu perangai. kehkehkeh.





p/s : sedang kurang senang dan mood di tahap ngokngek. hehehe...

Sunday, June 13, 2010

sarang tebuan


tikah leh kata blog aku da bersarang tebuan. sarang tebuan macam ini ke tikah?




kihkihkih...nanti bila aku selalu update blog aku, aku gigit ko sampai jadi macam nih :

...cekci woo...
:: scary ::



p/s : idea da kurang. lebih fokus kepada mengajar sekarang. aku lebih tertumpu untuk jadi cikgu cekgi. kikiki. internet memang lembab untuk saya selalu mengupdate blog dirumah.