Tuesday, June 22, 2010

monolog diri

hari in bermula lagi satu epilog kisah aku sebagai cikgu-cekgi. ye, sekarang aku tertumpu menjadi salah seorang golongan pendidik yang berjaya bagi mengisi masa lapang aku. aku sekarang menjadi cikgu ganti di sebuah sekolah yang indah lagi daif dan naif. pergh....dalam bunyi nyer tue. sebenarnya da 3 minggu aku bergelar sebagai guru, tapi bila tolak cuti 2 minggu ritu, kira baru 5 hari la kan..kehkehkeh...sepanjang 5 hari macam-macam da aku dapat.




HARI PERTAMA : masuk kelas dengan blur sekali untuk ajar subjek math, dengan lantang dan cergas aku amik marker dan tulis 17 soalan sebagai permulaan pengenalan.



murid : cikgu, banyak nyer soalan, saya da pening nengok soalan banyak..

ibu bapa : cikgu baru tu bagi anak orang tue soalan banyak.




pergh...sentap aku. sampai satu kampung di jajanya cerita.
HARI BERIKUT NYER : sedang aku sibuk parking kenderaan aku, dari jauh dengan nyaring seorang student aku jerit :


"CCA"


pergh....lagi la mantap budak nih. aku kerling jauh-jauh dengan ketat sambil try tahan gelak aku dalam hati, tengah aku tunggu bilik guru dibuka, bag yang aku bawa di sentap hebat sambil kedengaran satu suara halus dari belakang :


"curi bag dia "



p/s : budak-budak kat sinih memang tak makan saman.lawak-lawak.tak lama lagi nak sukan, hangus aku!

6 comments:

zaradgreat said...

hahahahahahhaaha
gaga,
part curi bag tuh, aku pun buat dekat akk aku selalu

tapi serius.
dasat jugak budak2 tuh gaga
tabah lah yer cikgu

Skyha Flianiadz ♀ said...

klaka gile nana oi..skolah mane tuh??

btw..ad award tok ko..hehhe

diella said...

ahahhahha...sbo jela...n jd cikgu berdedikasikn..hahhaha

TiKa LEh said...

hahhaha..lawaknye nana..jgn kena buli sudah lah..bg soalan 3 je..hoho

f a r a e said...

ko kecik sgt nana. tu kena buli tuh..tp lawaklah.haha

adek dah besar said...

sumpah yg nie kelakar... huhu
'CCA'!!!!
phiu!!
kereta satria konon...
naik tenggiling tu cakap jer laa..
kakakakaka