Sunday, August 8, 2010

K.A.R.M.A

malam ini, dengan semangat waja untuk pergi membeli makanan, kami dengan tangkas bergerak ke tapak pesta konvo tanpa segan silu selepas solat isyak. mana tau, malam ni ada artis macam semalam ke, sebab aku masih terkilan tak dapat nengok 6th sense semalam. bawak encik fabregas dengan laju nya menuju ke destinasi, sebab kalau bawak encik keta kebal, memang tak in bila part nak cari parking. da parking, kami pusing-pusing satu tapak then, kami pekena laksa penang 88 dengan petis. memang cara dan dalam perancangan nak pegi makan lagi esok harinya.



dah habis makan, kami berangkat pulang dengan cepat memandangkan artis pun tak de nampak malam ni. sampai-sampai kat encik fabregas, tetiba ada plak motor blok fabregas kami. terpaksa la menolak dengan bantuan ika ivy. ika ivy sudah mula rungsing sebab motor tu macam tak stabil dengan tongkat nyer. dua tiga kali gak la ia nak jatuh.



ika ivy : asal dengan motor nih..$%#*
(dia mula menggomel sendirian )

nanato : huish..lek la.



sejurus kemudian, kami try start fabregas kami, wat hal plak da. ia mula tak mau start. haish...time ramai-ramai orang la dia nak wat hal. tup-tup belakang kami ada mamat empunya moto tak stabil tadi. dia amati kami jauh-jauh.



mat moto : motor tak ble start ka?
cuba try double stand.
(dengan baik nyer)



aku dan ika da mula risau, takut dia dengar apa yang ika ivy omelkan tadi.



nanato : a'a...tak boleh start.
tak tendang langsung.
guna starter memang tak boleh.



dengan kuat mamat moto tue try start skuter kami. tak boley nih, mungkin bateri kot. pastu, kami decide nak tolak fabregas ke kolej yang terdekat dan tinggalkan je skuter tu kat situ. mamat moto punya la baik, dia offer untuk tunda skuter kami. aku dengan malu terima dengan hati terbuka.



pergh..karma memang karma. sebab kutuk motor mamat tue la, at last dia yang tolong kami. then kami berjalan kaki pulang ke kolej, amik keta encik kebal dan decided untuk tengok semula apa problem dengan encik skuter. dan-dan kami datang situ, dua tiga kali kami try start boleh plak berjaya dengan jaya nya.




aduiyai...memang Allah nak duga kami malam nih. tak baik kutuk orang, last-last dia gak yang tolong kita. KARMA-KARMA-KARMA.




p/s : terima kasih kepada kamu sebab susah-susah tolong kami, walaupun saya memang tak reti nak main tunda-tunda motor nih. hahahhah...padan muka ika ivy, suka marah-marah lagi.

penutup pesta ada YUNAlis zaria....YIPEE!!!

13 comments:

afzan said...

itu bukan karma! itu JODOH namanya.. wahahaha

zaradgreat said...

haah gaga
jodoh tak?
ehem3?
hehehe

yuna??????????????
aaaaaaaaaaaaaaaa

N A N a t O said...

shilakak abengah...junior babe...mn ble jodoh2 nih...


gaga:xble jodoh gaga...muda sngt, baik sngt...
yuna dtg babe, jom serang pesta mlm isnin...hahhah

afzan said...

yuna datang mlm senin?habis i city cemana deh?owh lupa nanato ditinggalkan

p/s: sila off kan word verification gua rasa menyampah.haha

N A N a t O said...

ye la awok..nnt sy off kan ye...
k.de kata i city cancel..
klu korang g, kome nak ikut gak...

Shukri Mohd Ali said...

hakhakhak...menarik sungguh kisah takdir kan? =)

Yuna akan datang malam penutup. mahu ajak dia kahwin la. kikiki =P

N A N a t O said...

shukri: hahhaa..mmg menarik..mcm2 takdir kan..kutuk motor org, motor kita yg kena....

waa...klu nak ajak yuna kawen ngn kita gak ble x?

TiKa LEh said...

hhahaa..adik yuna, xmntk no telefon ke???hahhaha...

N A N a t O said...

hahaha...x mintak la tikah..klu dia mintak t aku bg no fon ko kat dia ek...

E'Cham Kun said...

aku igt tajuknyer Kurma...maklumla..nak pose ni..he he..

N A N a t O said...

cess...smngt nak pose ek e'cham...

E'Cham Kun said...

mesti loer...smangat nak raye sebenarnye..ha ha

adek dah besar said...

ah apa gial karma karma...
dah macam tajuk filem 'sivaji' dah...
tengah menaik sekarang....
jom layan di kuling (kulim).!!!