Wednesday, February 23, 2011

TADIKA

Di sebuah tadika yang terletak nun jauh diutara, seawal pagi, kelihatan sibuk si ibu bapa menghantar anak masuk ke dalam kelas sambil menjinjing bag sekolah pelbagai warna. Di suatu sudut, riuh anak-anak mula memekik berlari-lari. Setibanya loceng berbunyi, guru mula memulakan tanggungjawab yang diberi----> Mengambil Kedatangan untuk yang ke-4 kali sejak sesi sekolah yang baru bermula.

Seorang, demi seorang nama murid di panggil,

Guru :  Ali

Ali : Yes Teacher !! dengan semangat.

Batrisya : Yes Teacher.

Dan Seterusnya, semua di jawab menandakan bahawa mereka hadir pada hari itu, sehingga tiba pada nama :

Guru : Iman Nur Qadisha

Qadisha : ___________
(Tiada Jawapan, hanya bunyi ungas yang datang menyahut)

Guru tersebut mula menandakan pangkah pada buku kedatangan, kemudian sambung memanggil nama anak-anak yang lain.


Apabila habis nama anak-anak dipanggil, guru mengemukakan soalan,

Guru : Okay, nama siapa yang Teacher tak panggil tadi?

Seorang anak polos mengangkat tangan dengan yakin.

Guru : Apa nama kamu?

Anak : Nur Iman Nur Qadisha.


hahhahah....Qadisha memang sengal. Nama dia mana ada Nur kat depan, nama dia Iman Nur Qadisha je. Memandai je dia ingat nama dia ada Nur kat depan. Berapa banyak Nur yang dia nak? hahhahah...Nih semua terpengaruh bila main doktor-doktor dengan umie-umie dan ayah-ayah dia. Semua pun dia letak Nur bila panggil nama patient dia;

"Nur Umie Na"


p/s : Budak baru masuk sekolah..hahhaha..Macam-macam.Teringat time aku handle tadika time aku jadi cikgu hari itu...Haru !!

12 comments:

ZAHRA ZAHRAwanie said...

ehee... innocent nye budak neh.. haha

Syamil Johan said...

cute budak tue...comel...

N A N a t O said...

wanie : innocen sunguh kan...wat muak tak bersalah je bila kami betulkan nama dia....

N A N a t O said...

syamail :comel ek? hahahhaha....

TiKa LEh said...

hahaha..sengal gak tu..belajar dr umie na nye ke??hahahah...selamat ke sekolah untuk kakak..

N A N a t O said...

haihs..umie na dia x ajar macam2 tau...

zaradgreat said...

nur zara? wah!!! hehehehe

N A N a t O said...

nur zara...nur gaga..kemas!!!

adek dah besar said...

nur acu! ape ada hal?

N A N a t O said...

nur acu...cute..market apa?

afzan said...

nur dedek lagi market ma!

N A N a t O said...

nur mimi la cara!!!