Monday, March 1, 2010

sakit itu penyakit

comel kan gambar nih, hasil nukilan kawanku along untuk PRODIGY
nanti nak cite pasal PRODIGY kalau rajin


uish....kepala sakit, tengkuk sakit, hati sakit. pasal apa hati sakit, sebab rasa nak nangis bila baru je tinggal kan kakak dan kuding di Kulim with their iBu yang kena chicken pox. sian dia, baru nak kena itu penyakit. aku da kena penyakit ini time aku 6 tahun dan campak time aku darjah 4. dan yang memastikan aku, semua orang akan kena penyakit ini kan.hehehhe...habis la muka itu madam ina angakara letusan-letusan demam cengkering itu. apa tips ek untuk demam ini??


menurut mak aku kita tak boleh makan ayam dan segala mende yang boleh menggtalkan diri. dan diet yan paling baik ialah ikan masin. hehehhee...aku tak suka makan ikan masin bila time pantang-pantang nih. yang paling aku pantang bila nengok orang lain makan-makanan ala-ala mengiurkan air liur aku. cess...ponggek makan menunjuk-nunjuk kat orang sakit.


ada lagi satu petua yang aku dengar, amik daun semambu ek. kisar kan dengan beras dan sedikit kunyit then apply dekat letusan-letusan arjuna itu.


p/s : cukup dengan blog dan buku bermuka-muka, mari study!!!
selamat bercuti dan cepat sembuh long..XD

5 comments:

ijad said...

cantik blog...

kakachan said...

dah x hengat lak ubat die.
yg pasti, pntang yg aku ingt, jgn mkn kicap ngan jgn tgk cermin sgt. hohaha.

N A N a t O said...

okesh kaka...bisa dipraktikkan....

zaradgreat said...

haah
jgn makan kicap
aku tau tuh je.
heeeeeeeee

anak ain said...

comel gambo tue..suke!