Thursday, February 18, 2010

melayu ke islam





balik-balik nih ramai pulak yang duk melansungkan dan mendirikan masjid mereka. dan yang wat cerita panas adalah seorang mamat nih yang yakin nak kawin dan masa akad nikah, baca lafaz punya la lancar, part-part nak ucap khalimah syahadah kantoi. 20 kali babes. kami pun kompius, makcik-makcik da bising, dia nih tak reti ke apa. penat da orang ajar, tuan kadi pun da naik give up da....haish....kalau aku jadi perempuan tu kompem aku tolak je laki tu, nih baru 2 khalimah syahadah, basic punyer yang kita sepatut tahu as ISLAM, yang lain apa cerrrrr??? hahaha, aku berani kata nih pun berdasarkan pemerhatian pada mamat nih yang memang gaya mat-mat yang tak tentu hala. hrmmm.....



p/s : sila pilih lelaki yang elok untuk kita, yang mana dapat membimbing kita kelak. aku pn x boleh nak kata banyak, maybe dia nervous kita pun tak tau kan dan aku pun still banyak lagi yang perlu diubah. fikir-fikirkan dan selamat beramal.

6 comments:

Magrib said...

astaga

zaradgreat said...

ish gaga!
nervous kot (pikir +ve)

tapi kan..
aish....

nilam said...

apela punye laki..kantoi...
eh..jap2..nape ang nyer post asyik berbau kawen..ha??mau kawen ka?..huhu

N A N a t O said...

hehehehe...fikir2 kan gaga, dan selamat beramal, positip.....wink*
dewi: nih perkembangn semasa nih, hehehhe, niat tu ada, myb tunggu ko lepas dulu la kot...

kakachan said...

nana ni dewi.. mcm ang xtau.
sebab tu le die daftar kusus kawen cepat.
die jumpak buah ati nti, kawen tros. wow!
die nak kawen cepat sbb nak dapat khidmat kupas bawang free dr aku. =}

N A N a t O said...

yerp...itu sudah pasti kaka...khidmat kupas bawang hang secara free officilly telah di booking oleh saya yer kaka....