Tuesday, February 9, 2010

tiket kahwin

sebelum bercerita lebih lanjut, sila dengar lagu ini dulu :


video
batal kahwin by projet pop




hahhaha...video nih mungkin ada kaitan juga lak kan...but hopefully jangan batal la plak jadi cam lagu tue. hari nak cerita pasal gi daftar kursus kahwin tadi pagi di masjid UKM. bayaran murah sangat, kami orang just bayar RM 30. ok la tue kan...orang kata kalau wat kat luar kena RM 120 dan mungkin lebih kot. ramai gak golongan-golongan berjubah unggu yang join, masyuk. so da boleh wat check list da nih boleh kahwin ke idak :



1. ciri-ciri isteri yang baik dan solehah - baik tu ada, solehah itu kurang sikit
2. ibu mithali - of cos, i love kids yang comel..hahhaha
3. sijil kursus kahwin - bakal ada tak lama lagi

4. orang yang akan berkahwin dengan saya - masih belum ditemui






tanda saya sudah pergi daftar




itu tanda saya tak boleh kahwin lagi. okesh, takpe-takpe. simpan jadi kan kenangan dan guna apabila memerlukan kelak.. tapi cik gaga kata tadi dia tak mau pergi sebab takut itu ilmu sudah basi within 2-3 taun lagi, saya terkedu dan berfikir sejenak....haishhh, cik gaga awak bikin saya kompius la...hehehhehe...


'Wahai manusia bertakwalah kepada Tuhan kamu yang menjadikan kamu semua dari jiwa yang satu dan dijadikan daripadanya pasangannya dan berkembang daripada keduanya banyak lelaki dan perempuan... '

(An-Nisa':1)

Dengan keterangan di atas jelas sekali hikmatallah menjadikan manusia dari lelaki dan wanita, pertama untuk memperindahkan kehidupan manusia itu sendiri. Kedua untuk mengekalkan ketuninan manusia di dalam jangka waktu yang panjang sehingga Allah S.W.T. menentukan berakhirnya sejarah manusia di bumi ini. Ini semuanya adalah rahmat Allah S.WT. kepada manusia yang diamanahkan untuk mengendalikan ulusan di bumi sebagai khalifah-Nya.




p/s : nanti nak nengok apa itu kursus akan jadi, best ke idak, aku tulis nanti. renung-renungkan dan selamat beramal.

tak sabar nak tunggu sorang golongan berjubah unggu yang mau tunang ini raya cina

14 comments:

TiKa LEh said...

mantaplah post anda hr ni..hehheheh

N A N a t O said...

mantop!!!
bila ko nak wat post ko plak tikah???

TiKa LEh said...

kena wat ke??hahhaa..ko dh wat tu oklah..heheh

N A N a t O said...

hahhaha..ko wat la ko nyer gak..hehhe...versi tikah leh..ohii....

kakachan said...

yeah.. itulah tiketnye..
xpe nana. if rase lmbt sgt kawen, amek lg skali.
suh bakai suami ang suppot. =}

Aidi-Safuan said...

wah...da abes kursus nanti, bole la siap2 tunggu rombongan plak. :p

N A N a t O said...

okesh itu akan di atur kan kakachan..heheheh...
aidi : hopefully it will happen..ngee~~

zaradgreat said...

fuiyoooo
selmat berkursus kamu2 semua!

hehehe.
tade mood lagi nak pegi lah gaga kursus tuh.

t.a.y.n.s.a.b.r.i said...

nana! ade kursus kawen lagi eh? bila? nk pegi jugak! haha.

diella said...

huhu..post yg plng i likeeee...ak ase ak pn ade la resit tu..heeeeee..*wink wink*..

N A N a t O said...

gaga : huhuhu...selamat membuat lab gaga..XD
atYn : a'a..ada lagi u..jom daftar jom...13-14 mac..
dilla : mari bersama kumpul itu tiket...ko da daftar ke blom dilla???

zaizenki said...

x bole blah la ko nana. ni post utk mencarik calon ke hape??? siap tulis ciri2 tu agi. pergh...btw, ni la entry aku plg sukeee...terase diri ini semakin tua tp calon maseh tiade lagi. =(

N A N a t O said...

hahhah..kena promote diri juga zai...hehehhe....xpe2, kiat kuar nanati ada la...

farae said...

nak ikotlah