Wednesday, February 10, 2010

hujan

da lama da hari sentiasa panas terik, sampai nak oergi kelas tengah hari pun sayarasa cam malas, takut kulit hitam saya nih bertambah hitam. bak kata dr. Nik, sila jangan berjemur anatar pukul 10 hingga pukul 4 petang, sebab kulit awak akan mudah terbakar apabila terkena sinaran uv yang mana akan menyebab kan penghasilan melanin meningkat. sesiapa nak kulit suntan, sila berjemur sekaranag ye. tapi kalu terlebih juga ia mungkin akan menyebab kan DNA anda damage. eh, betul ke??...ok, abaikan,nanti aku tuntut lagi dengan prof M atau dr. Nik ya.




mereka suka main hujan




tetiba baru je hujan, tapi jap je...alhamdulillah, hujan juga... senang lenang sikit saya nak tidur ini malam selepas kepenatan keluar dengan golongan berjubah unggu bermain mende-mende yang menghabis kan duit tapi memang best even main dengan teruk dan ia sangat binggung. sorry ye kawan-kawan, aku kurang tenaga tadi mau main, tenaga tak cukup sebab tak makan lagi. cik ecanez firt time men pun terror giler. i malu sama kamu, kamu, dan kamu semua. balik raya cina kita rematch lagi ye.




saya suka main bowling




encik syawal, kamu pulang dengan kekalahan..hahhahah....
tkah leh, kamu sangat JOHAN.
ecanez, kamu sangat HEBAT.
kakachan, kamu memang HEBAT.
faraE, kamu juga memang HEBAT.
ody, kamu hebat SANGAT.



:: refer ini untuk liputan lanjut aktiviti kami ::



p/s : korang tau tak hujan terbentuk apabila titik air yang terpisah jatuh ke bumi dari awan. Bukan semua air hujan sampai ke permukaan bumi, sesetengahnya terpeluwap ketika jatuh melalui udara kering, sejenis kerpasan yang dikenali sebagai virga.


selamat hari jadi abang asri.

4 comments:

zaradgreat said...

wow!
saya tak tahu yang itu!
virga?
o ye ke?
caya lah nanato!

kakachan said...

aku ase ujan sebab kite nyanyi td ni. haha
tp panes gak la blk aku nana. aict
virga? wow! u hebat la nana

N A N a t O said...

siyes panas gak ini mlm kaka...HANGAT!!
virga itu, saya baca kat wiki saje meyh...

TiKa LEh said...

uiyo..buat blog ref dr wiki tu..hahahha