Sunday, January 23, 2011

sugar glider

Assalammualaikum..tetiba terdetik nak bela atau ceria haiwan peliharaan pula. nak sugar glider. korang tengok nih :




isn't she so adorable kan-kan..alaaa..kecik-kecik.comel-comel. mata besar. cute nyer...geram...mana nak dapat heh? siapa mahu derma?



aigo..tak dapat sugar glider pun saya nak kucing la kalau camtu. geram tengok kucing lately nih. kalau pergi kedai, mesti sibuk ushar-ushar barang accessories dia. nak kucing macam nih :

elf cat

eh bukan yang nih..takmau Elf cat.
geli nyer....macam mana nak peluk-peluk dia kalau takde bulu macam nih. isk!




haa..nak kucing macam ini. 


waa....teringat kat cik bang..cik bang okay bukan cik abang...kahkahkahkah.....kami ada gak kucing cam nih dulu..tapi umur tak panjang..sedih, sebab saya paling sayang cik bang okay. senarai nama-nama kucing yang pernah aku ceria kan hidup mereka sinced aku kecil :

1)comot ( my 1st cat time primary school)
2) hitam ( mak cik ma bagi, adik beradik dengan comot )
3) bedah ( kucing orang buang, paling lama survive)
4) ucang (anak bedah, sangat comey dan paling sayang, tapi jap je dia hidup)
5) sheetah ( anak kuicng orang buang kami bela sampai besar giler, kucing jantan yang besar, debab, baik, tapi tak suka dengar suara abah, kalau dengar mesti dia lari laju-laju)
6) cik bang (kucing kembang, dan ter-ter-jupe, kucing peneman paling best, paling-paling aku sayang )



Haa....siapa ada?
 siapa nak bagi saya? 

SILAKAN.
SEKIAN.
TERIMA KASIH.





p/s : comey kan sugar glider. hehehe..harapan nak pet tinggi menggunung...hari tu totoiq kura-kura peliharaan aku pun tak sempat hidup lama....adush....takpe2..klukucing saya bela betul2 okay.

12 comments:

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

Shukri Mohd Ali said...

nak kucen yang dalam gambar ketiga tu!!! omey sangat!!!

wahida said...

alamak, gelinya tgk gambar kucing x de bulu tu..huhuhu..
akak x leh bela kucing sebab kami anak beranak ada semput....

ZAHRA ZAHRAwanie said...

sugar glider kecik sgt nana.. xley pelok pelok~~~ heheh.. kte ngah kumpol wet nie nak bli kucen. huyeah!!

TiKa LEh said...

ko nk ank cimot x yg htam2 tu??aku bg free je..heheh..
brhsrat nak beli ank kucing rm1300 sekor..comel gler..tp......baik aku buat beli kete ye dak..hahah

N A N a t O said...

pangkah bulat...TQ...

N A N a t O said...

shukri : coemy kan..geram..nak geget!!

N A N a t O said...

kak.wahida : siyes geli...ala sian akak n family..xpe2..bela ikan pun comey, warna-warni.

N A N a t O said...

tikah leh : kucing hitam klu bulu kembang aku mau la..tp anak cimot..kompem bulu dia halus~~

tu la psl..wat muka keta2nd hand pun bley 1300.

N A N a t O said...

wani :kita geram tgk kucing wani jugak..comey...

zaradgreat said...

ada adik blogger sorang tuh dia bela binatang tuh tak silap. comel je. :D bela laaa gaga. nanti boleh tgk. hehehe

N A N a t O said...

gaga..adik tu cute kan..rs nak gigit..dia offer anak cimot..tp sy xmau..