Tuesday, January 25, 2011

alas meja

hari ini seawal pagi sudah keluar rumah. Kemudian, singgah di ZZ sebelah hospital sultanah aminah untuk breakfast dengan abah mak dan afzan. sudah borak-borak habis cerita sambil makan-makan, tetiba abah berkata-kata :

abah : na, cuba awak nengok baju awak dengan meja.

nanato : haa....? (terpingga-pingga sambil menurut perintah )

abah : baju dengan alas meja sama. Menyamar jadi meja ek? hahhahahha...
Patutlah abah tengok orang tu dua tiga kali tengok awak. kahkahkah lagi...

mak dan afzan : mula gelak terbahak... (cess over..)

afzan : cepat abah...pinjam henset, nak tangkap gambar budak meja.

nanato : sengal...tak payah abah..tak payah...malu-maluan rasa nak kuar cepat-cepat.

abah : gelak lagi dan lagi.



sejurus selepas kejadian tersebut, kami pun pulang ke rumah. dengan penuh penat lelah, aku terbaring kat kerusi ibarat orang tiada tulang belakang (ayat magis mak aku bila dia nak suro aku bangun dai baring), ayah aku berkata lagi :




abah : nengok, dia menyamar jadi bantal pulak.


nanato : drrrr.....kahkahkah.


:: haa...sebab aku insist afzan supaya tak amik gambar tadi..nih je bukti baju aku..nih baju kotak-kotak alas meja ::
korang paham-paham je la kan alas meja kotak-kotak macam mana...demm...



p/s : pergh...abah aku, kalau melawak dia memang true. dalam diam je dia kenakan aku. 
alas meja dan aku? aku lagi cantik kot klu jadi meja...kehkehkeh...

12 comments:

TiKa LEh said...

kehkehkehkeh...
memg samelah dgn alas meja..hahahha

N A N a t O said...

hahahha....ayah aku sampai mlm dia bahan aku...geram..

nurzahidah said...

hey nanato! hehe..lmnyer xhupdate dgn kamuu..hehe

p/s:nana lgi cun ok!trust me...ur prince charming msti encem bangatt...tunggu mse je tu nk terjah nana..hehe

N A N a t O said...

idah...adoiyai..lm gile tak kontek..tggu ko kat fb, x muncul2....

aku x mcm ko idah..ko da dpt..isk..

Shukri Mohd Ali said...

teknik menyamar yang berkesan. lalalala~

N A N a t O said...

tula..smpi mlm x hbis kena bahan dengan abah.

afzan said...

afzan tu abengah ke? dia ada anak comey dengarnya!

N A N a t O said...

anak dia mmg comey afzan...tp ikut mukaibu dia..tu yg baka baik tu...

wahida said...

la...sian ko..kalau akak, mesti akak sentap..huhuhu....

N A N a t O said...

tu la pasal kak...kesian kat saya..sentap habis..sib bek ble gelak lagi.

adek dah besar said...

abah kalau melawak memang betul2 true.

kelakar mana. hehehehe

nanti dah ada 'budak meja' nak bahan awak. keh keh keh

N A N a t O said...

kahkahkah..klu awak ada kt tmpt kejadian, mesti nak gelak besar punye..lwk hek...